В 2014 році Румунія може розпочати війну з Придністров'ям та Україною на території Молдови

Переглядаючи сторінки з новинами в інтернеті натрапив на сайт телекану NIT — це молдавський канал новин, де прочитав  цікаву новину, про те, що Румунія веде підготовку, та можливо у 2014 році розпочне військові дії.
Далі саме джерело:


 







В 2014 ГОДУ РУМЫНИЯ МОЖЕТ НАЧАТЬ ВОЙНУ С ПРИДНЕСТРОВЬЕМ И УКРАИНОЙ НА ТЕРРИТОРИИ РМ.
28.03.2012 20:26
Румынская армия перейдет Прут в четырех точках и начнет двигаться в направлении Кишинева, где произойдут столкновения между румынскими военными с одной стороны и украинскими и приднестровскими с другой. 
Об этом рассказывается в военно-политическом триллере, ставшим очень популярным в Румынии. Автор романа, Кристиан Негря пишет, что для объединения Молдовы и Румынии будут задействованы армии и использовано оружие. Примечательно, что повествование автора совпадает с официальной позицией Бухареста, которая была обнародована на днях. Румынская президентура пообещала укрепить свои военные позиции на восточной границе. 
Ответом Кремля стало назначение вице-премьера Дмитрия Рогозина, курирующего военно-промышленный комплекс России, специальным представителем по Приднестровью. 

До речі саме цікаве — це відео.

І ось з цього всього виникають питання:
1) Чи реально Румунія може розпочинати війну з Україною, на території Молдови та допомагати своїм етнічним меншинам, тобто румунам.
2) Якщо так, то виходить, що Буковина потрапляє також під удар, так як масове проживання румун на території нашої області та масове видання їм паспортів Румунії,  в першу чергу є загрозою для України. Чи готові ми захистити себе від агресії сусіда, якщо така буде.
3) Можливо варто на противагу Румунії, яка видає паспорт громадянина Румунії на території України чи Польщі, яка видає картку поляка у Львівській області, так само Угорщина, Росія; Україна повинна видавати картку українця тим громадянам, які є етнічними українцями та проживають на території інших держав які межують з Україною.
Я вважаю, що нам варто задуматись над цими питаннями! 

6 коментарів

Вікторія Яшан
досить цікава інформація, при тому ще й реакція політиків на роман, яка така оперативно поширюється у новинах
Максим Татарченко
А якщо серйозно, то джерело новини аж надто необ'єктивне, придністровський канал, що тут скажеш. І Румунія навряд чи може взагалі щось зробити — не дасть ні ЄС, ні НАТО, бо це буде серйозною провокацією. А от що реально можливо, це всілякого роду молдавські спецоперації проти Тирасполя і тут румуни можуть надавати Молдові деяку допомогу.

На рахунок паспортів тут виходить цікава ситуація. Якщо Україна почне роздавати українські паспорти, потрібно буде визнавати подвійне громадянство, а тоді румунські, угорські, російські паспорти стануть цілком легальними і їх стануть ще більш інтенсивно робити.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте