Петро Олексюк: "Бути чесним перед собою та людьми"

Доброго дня пане Петре, гарно дякую що надали згоду відповісти на пару наших запитань.

— Розкажіть будь-ласка про себе?
Народився 20.03.1983 р. на Івано-Франківщині в сільській родині. В Чернівцях проживаю з 2000 року, тут закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, економічний факультет, спеціальність «Облік і аудит».
Трудову діяльність розпочав перебуваючи на третьому курсі університету, це була КС «Наші люди». Далі працював у банках: Надра, ВТБ, СЕБ Банк, ФІДОБАНК. Паралельно з роботою продовжував займатися громадською роботою.
— Чи не жалкуєте ви про те що у 2004 році ви були одним з активних учасників Помаранчевої революції? Ваша думка що принесла Помаранчева революція, а що ні?
Не жалію. Адже активним учасникам Помаранчевої революції (молоді) тоді було по 20 років, зараз нам по 30 і всі ми вже хтось в цій країні. Приємно було бачити на Євромайдані ТОП-менеджерів солідних компаній, які допомагали будувати барикади, проводили там цілі ночі. Україні для повного щастя потрібно ще 10 років.

— Ви були учасником Євромайдану?
Так, був.
— Ви балотуєтесь на мери міста Чернівці, яка ваша програма, та які перші 5 кроків якщо ви переможете на виборах мера Чернівці?
Скорочений варіант програми є відкритому доступі на сторонці у facebook.
Перші 5 кроків:
— максимальна прозорість міської влади, міських фінансів та оновлення команди;
— залучення інвестора до будівництва сміттєпереробного заводу;
— початок виведення комунальних підприємств на прибутковість (для аеропорту – це залучення авіакомпаній класу low-cost, для водоканалу – це встановлення лічильниках по основних районах міста та оновлення обладнання через механізм лізингу і т.д.)
— муніципальний транспорт повинен рухатись за графіками, вчасно, його повинно бути достатньо;
— ліквідація бюрократичних процедур, які створюють бар’єри підприємцям, батькам, пенсіонерам.
— Чи є у вас команда, і хто вони?
Команда є, без неї такі серйозні кроки не робляться. Це різні, але дуже класні люди, – від представників молодіжного нашого Чернівецького Євромайдану до успішних бізнесменів, є науковці, управлінці, господарники, активні учасники громадського руху міста.
— Чи підтримує Вас хтось з бізнес еліти, та хто фінансує вашу передвиборчу компанію?
В колі моїх друзів є представники бізнесу, в основному, середнього. Фінансування виборчої кампанії здійснюється внесками кожного з учасників команди, – хтось дає 200 грн., хтось 3000 грн., по-різному. Орієнтуємось на бідну виборчу кампанію.
— Що ви можете сказати про конкуренція на мерських вибоах? Чи не варто було також проводити перевибори депутатів Чернівецької міської ради?
Конкуренція – це завжди добре, в тому числі і на виборах міського голови. Єдине, хай це буде конкуренція програм, команд, стратегічних підходів до питань розвитку міста.
Міська рада в нинішньому складі є легітимною і має ще визначений термін повноважень, однак новообраному голові буде непросто з нею працювати. Я за перевибори.
— Розкажіть про вашу сім’ю?
Одружений, виховую сина. Сім’я та моральна підтримка родини для мене мають велике значення.
— Яке ваше хобі, та життєве кредо?
Люблю футбол.
Кредо. Бути чесним перед собою та людьми.

Головне, щоб ми всі вбили в собі дві українські проблеми-особливості – «жабу» та «постійне думання лише про себе». Я завжди задаю по себе запитання: перед ким хизуємось?

 

Віталій Тельпов – Inform24 www.24.cv.ua

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте